Με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Αρχιεπίσκοπος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενό της.

Σε αυτή ζητούν, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι εκκλησίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη Παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα, τη νύχτα της 26ης προς 27η Μαΐου.

Ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να δέχτηκε έντονες πιέσεις από τους Ιεράρχες προκειμένου να απαιτήσει το άνοιγμα των εκκλησιών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η Νίκη Κεραμέως για τις Εκκλησίες τόνισε ότι δεν υπάρχει προς ώρας εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμά τους.