Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μάθιου Μίντλερ, ηθοποιού που υπήρξε παιδί θαύμα του Χόλιγουντ, ο οποίος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας νιτρικό νάτριο το οποίο παρήγγειλε διαδικτυακά έναντι 15 δολαρίων.

Ο 19χρονος, πριν το αγοράσει αναζήτησε οδηγίες για το πώς να το χρησιμοποιήσει σε αυτοκτονία, σύμφωνα με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με το TMZ, μετά από τοξικολογικές εξετάσεις το ιατροδικαστικό γραφείο αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του ηθοποιού ο οποίος είχε γίνει γνωστός από το «Our Idiot Brother» οφείλεται σε αυτοκτονία.

Το νιτρικό νάτριο, που χρησιμοποιείται συχνά για τη διατήρηση τροφίμων, οδηγεί σε θάνατο προκαλώντας χαμηλή αρτηριακή πίεση και περιορίζοντας τη ροή οξυγόνου στο σώμα.

Η μητέρα του Μίντλερ επιβεβαίωσε στο TMZ ότι ο γιος της αγόρασε την ουσία στο διαδίκτυο για να αυτοκτονήσει κατά τις πρώτες μέρες που ήταν μακριά από το σπίτι του, στο πανεπιστήμιο Millersville στην Πενσιλβάνια.

Η Μόνικα Μίντλερ, η οποία αποκάλυψε στο παρελθόν ότι ο γιος της έπασχε από άγχος, δήλωσε ότι ανακάλυψε έναν σύνδεσμο στο ιστορικό αναζήτησης του γιου της στο διαδίκτυο.

Ο ηθοποιός αναζητούσε πληροφορίες για το πώς να προμηθευτεί νιτρικό νάτριο και να το χρησιμοποιήσει για να βάλει τέλος στη ζωή του ανώδυνα, εξήγησε η μητέρα του, η οποία δεν είχε ιδέα εκ των προτέρων ότι ο γιος της σχεδίαζε να αυτοκτονήσει.

Η ίδια δήλωσε ότι μιλάει ανοιχτά για το ζήτημα ελπίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει προειδοποίηση για άλλες οικογένειες που πιθανόν να μην γνωρίζουν τους κινδύνους της φαινομενικά αβλαβούς ουσίας. Ο ηθοποιός φέρεται να αγόρασε την ουσία από την Amazon, η οποία δεν απάντησε στα αιτήματα για σχόλια.