Πρωτοχρονιά 2022: Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού χάλασε τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά σε μεγάλο μέρος του κόσμου, με το Παρίσι να ακυρώνει το σόου των πυροτεχνημάτων, το Λονδίνο να το μεταφέρει στην τηλεόραση και την πόλη της Νέας Υόρκης να περιορίζει τους εορτασμούς με την περίφημη πτώση της μπάλας στην Τάιμς Σκουέρ.

Η φωτισμένη μπάλα από φύλλα κρυστάλλου Waterford κύλησε τα μεσάνυχτα στην Τάιμς Σκουέρ, αλλά μόνο 15.000 θεατές επιτρεπόταν να βρίσκονται στην περιοχή απ’ όπου μπορούσαν να παρακολουθήσουν το θέαμα, αντί για 58.000 συνήθως.

Πριν από ένα χρόνο τα εμβόλια, που είχαν μόλις καταστεί διαθέσιμα, πρόσφεραν την ελπίδα πως η πανδημία της COVID-19 μπορεί να ετίθετο υπό έλεγχο μέχρι τις αρχές του 2022. Αντί γι’ αυτό, η εμφάνιση της Όμικρον οδήγησε σε απότομη αύξηση των μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Η πόλη της Νέας Υόρκης κατέγραψε 44.000 μολύνσεις-ρεκόρ την Τετάρτη και άλλες 43.000 την Πέμπτη, κάνοντας ορισμένους να αναρωτηθούν αν έπρεπε να προχωρήσουν κανονικά οι εορτασμοί.

Όμως αξιωματούχοι αποφάσισαν πως ένα πάρτι σε εξωτερικό χώρο για τους εμβολιασμένους, με μάσκες και τήρηση αποστάσεων, θα ήταν ασφαλές και μια καλύτερη επιλογή από τους εορτασμούς ουσιαστικά χωρίς κοινό το 2021.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν ανησυχώ», δήλωσε η Σου Παρκ, μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κολούμπια, μία από τους 15.000 ανθρώπους που επι%