Ονειρικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στη φετινή Euroleague !  Με τρομερή διάθεση για άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… πάρτι στη Μόσχα, συντρίβοντας 87-66 τη Χίμκι!

Mε τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Τουπάν, Σπανούλη και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Ύστερα από μία καλή άμυνα, ο υπαρχηγός πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στη Χίμκι, η οποία με μπροστάρη τον Γκιλ απάντησε με ένα 12-0 (12-2), μέσα σε τρία λεπτά. Μετά από τάιμ άουτ του Μπλατ, οι παίκτες του «αφυπνίστηκαν» και βγάζοντας καλές άμυνες, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και απάντησαν με ένα 11-0 (12-13), μέχρι το 7’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό, με τους Τίμα και ΛεΝτέι να τραβούν επιθετικά τους «ερυθρόλευκους», αλλά τον Σβεντ να βάζει μπροστά την ομάδα του Μπαρτζώκα (22-20) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Μέσα από τις εξαιρετικές του άμυνες και τον ορεξάτο Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός μπήκε με ένα 9-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο για το +7 (22-29). Από την άλλη, η Χίμκι κρατούνταν στο ματς με τις «εμπνεύσεις» του Σβεντ, αλλά σε γενικές γραμμές η «ερυθρόλευκη» άμυνα τα πήγαινε αρκετά καλά, ενώ χάρη στα καλάθια του Μιλουτίνοφ διατηρούσαν και το προβάδισμά τους (29-36). Οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, με τους Ρώσους να τα περιμένουν όλα από τον ηγέτη τους (32-39), αλλά τον Σπανούλη να ήταν «ζεστός» και με buzzer beater τρίποντο να στέλνει τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το +10 (34-44).

Το ίδιο συγκεντρωμένος και κυρίαρχος στο παιχνίδι ήταν και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να στείλει την υπέρ του διαφορά ακόμη και στο +15 (36-51), στο 24’, ενώ διατηρούνταν εκεί μέχρι τα μισά (38-53). Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Μπλατ υπέπεσαν σε απανωτά λάθη, με τον Σβεντ να «αφυπνίζεται» και έχοντας βοήθεια από τον Μποστ, η Χίμκι να πλησιάζει στο -7 (48-55), στο 27’. Ωστόσο, ο Στρέλνιεκς πέτυχε τρίποντο-ανάσα (48-58) για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από την αντεπίθεση των Ρώσων, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +9 (54-63).

Με την ίδια διάθεση για άμυνα μπήκε ο Ολυμπιακός και στο τέταρτο δεκάλεπτο και με τους Βεζένκοβ και Στρέλνιεκς να ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι, η διαφορά ξέφυγε στο +17 (56-73), στο 33’. Έκτοτε, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν -και με όποιον ήθελαν- στο παρκέ, με τον Σβεντ να ήταν ο μόνος που προσπαθούσε από την άλλη (66-78). Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση των Ρώσων, όπου στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες έκαναν ένα 9-0 μέχρι τη λήξη, για το τελικό 66-87!

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 34-44, 54-63, 66-87

Πηγή: sport-fm.gr