Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο στο Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Με αφορμή τον καταιγισμό καταγγελιών που ακολούθησε μετά την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης αποκάλυψε, το πρωί της Δευτέρας (17.01.2022) στο Πρωινό πως ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι και γνωστά ονόματα του αθλητισμού, παίκτες reality και επιχειρηματίες που έχουν σχέσεις με πολιτικούς.

«Με ενημερώνουν κορίτσια ότι οι εν λόγω κύριοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούσαν μέχρι και χθες το βράδυ κορίτσια σε πάρτι που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Τα ονόματα που έχω συλλέξει, για τα οποία είμαι σίγουρος για τους έξι από αυτούς, είναι από διάφορους χώρους. Υπάρχουν μέσα άτομα που ανήκουν στον αθλητισμό και την πυγμαχία, άτομα που έγιναν διάσημα μέσα από τα reality, προφανώς το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν και τα χρήματα να το στηρίξουν όλο αυτό».

Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση για το κύκλωμα μαστροπείας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πάρτι που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο, ξημερώματα της Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με βάση όσα κατέθεσε η καταγγέλουσα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η 24χρονη στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε κι αλλά πρόσωπο. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Με μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Ο 27χρονος ο όποιος συνελήφθη για το βιασμό της 24χρονης, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει και να επικοινωνεί με την παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», που του αποδίδεται.

Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου – Τι λέει η 24χρονη

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή» είπε η 24χρονη κοπέλα από την Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε το βιασμό, μιλώντας στο thesstoday.gr.

Με αυτά τα θαρραλέα λόγια η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει στο ThessToday.gr μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, όπως έγραψε το ThessToday.gr, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα, που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες της τηλεφώνησε, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του.

Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος, σε βάρος ενός 27χρονου επιχειρηματία, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, «τρέχει» εισαγγελική έρευνα, που εξετάζει εάν υπάρχουν άτομα που εξωθούν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχετεύουν» σε πριβέ πάρτι της Θεσσαλονίκης. Σε αντίστοιχες αναφορές προχώρησε και ο δικηγόρος της 24χρονης, υποστηρίζοντας πίσω από την υπόθεση κρύβεται «μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι, και πρέπει να εξαρθρωθεί».

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 27χρονο, γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Λίγες ημέρες μετά, η υπόθεση πήρε διαστάσεις μετά από καταιγισμό αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νεαρός που εργάζεται σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε στα social media ότι διοργάνωσε το πάρτι, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Αναίρεση

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση ήρθε να ακυρώσει λίγες μέρες μετά το ίδιο πρόσωπο, υποστηρίζοντας: «Σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους “συνοδούς” του την 1η/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών». Μάλιστα ο νεαρός δημοσίευσε φωτογραφία με χτυπημένο το πρόσωπό του, που, όπως είπε, βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Μετά τις παραπάνω αναρτήσεις, άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα στο μαγαζί όπου εργαζόταν ο νεαρός, με την επιχείρηση να διαψεύδει την οποιαδήποτε σχέση της αναφέροντας: «Με τον εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπεί η συνεργασία μας».

Διάψευση

Επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου σε αναρτήσεις που τον συνδέουν με την υπόθεση, διέψευσε την εμπλοκή του τονίζοντας: «Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα ότι εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεμπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη. Η στάση ζωής και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ηδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομά μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό. Διευκρινίζω ότι το όνομά μου δεν βρίσκεται στην μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη».

Ο δικηγόρος

Αναφερόμενος στους εμπλεκομένους, ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, σχολίασε ότι «στο πάρτι συμμετείχαν ένοικοι του ξενοδοχείου οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της πόλης μας, αυτό το πάρτι οργανώθηκε από κάποιους άλλους. Και αυτοί που το οργάνωσαν είναι γνωστοί. Μια ζητάνε συγγνώμη και είναι έντιμο να ζητάνε συγγνώμη για ένα λάθος, είναι ένα ελαφρυντικό και μια αλλάζεις και λες α, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για την υπόθεση, πήρε θέση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας ότι «η κοινωνία μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβιβαστεί με τέτοιες συμπεριφορές. Συμπεριφορές απαράδεκτε που εξευτελίζουν, σε καμιά περίπτωση πρέπει να είμαστε ούτε αδιάφοροι προφανώς, ούτε επιεικείς. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της όπως αυτό εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, στους νόμους και τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας».