«Έχω έρθει με ένα σοβαρό αίσθημα ευθύνης. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Και είναι σημαντικό ποια χαρακτηριστικά θα έχει αυτή η νέα σελίδα», δήλωσε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης από την Όλγα Γεροβασίλη.

Στη συνέχεια η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε τους λόγους που απεδέχθη την τιμητική, όπως δήλωσε, θέση: «Πρέπει όλο αυτό που έχουμε ως στόχο να έχει ένα προοδευτικό πλαίσιο. Τώρα έχουμε μεγάλα περιθώρια στρατηγικών ελιγμών. Η Δημόσια Διοίκηση ήταν και πρέπει να παραμείνει η »καρδιά» του πολίτη».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, είπε: «Κάναμε αργά και σταθερά βήματα στη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Βασική μας μέριμνα ήταν η κάλυψη των αναγκών του πολίτη. Δουλέψαμε εντατικά σε δύο παράλληλους άξονες. Πρώτον, στο να αναστραφεί η εικόνα της χώρας. Ο δεύτερος άξονας ήταν το δημόσιο να γίνει ένας βασικός πυλώνας.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει αξιοκρατικά εργαλεία. Το δημόσιο διαθέτει αξιολόγηση δομών, ενιαίο σύστημα κινητικότητας, αναβάθμιση του συστήματος Ερμής και διαφανείς διαδικασίες. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Διαπραγματευτήκαμε μεθοδικά για τη διαφύλαξη της αξιοπρεπούς συναλλαγής στο Δημόσιο. Αποκαταστήσαμε την εργασιακή ασφάλεια. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλα τα στελέχη».

Η κ. Γεροβασίλη ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στο καινούργιο ρόλο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.