«Στον τομέα της παιδείας η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη έχει υλοποιήσει το 100% των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Ό,τι υποσχεθήκαμε έχει γίνει». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα σε στελέχη της ΝΔ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα γραφεία της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας του κόμματος, στην Πάτρα.

Όπως ανέφερε επιγραμματικά, «επί διακυβέρνησης της ΝΔ έγιναν 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και αυτοί οι διορισμοί είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην εκπαίδευση, δηλαδή η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αποκαταστήσαμε και διπλασιάσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που φθάνουν πλέον τα 120 σε όλη την χώρα», ενώ μιλώντας για την αξιολόγηση είπε ότι «εφαρμόστηκε στο 99,5% των σχολείων».

Ακόμη είπε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός εφαρμόστηκε και σε διαδικασίες αλλά και στην ουσία, ενώ υλοποιήθηκε η φοίτηση στο νηπιαγωγείο από τα τέσσερα έτη, όπως και η εκμάθηση αγγλικής γλώσσας».

Στην συνέχεια επεσήμανε ότι «τα ψηφιακά εργαλεία μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι «από τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινάει η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε κάθε δημόσιο σχολείο της χώρας, σε κάθε λύκειο, σε κάθε γυμνάσιο και σε κάθε τμήμα πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού».

«Όλα αυτά», συνέχισε, «σε ένα σχολείο, στο οποίο άλλαξε και κάτι άλλο φέτος, δηλαδή το ολοήμερο τελειώνει στις 5:30 το απόγευμα σε πάνω από 1.500 τμήματα στην χώρα και αυτό αποτελεί μία τεράστια αλλαγή».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «η περασμένη εβδομάδα ήταν μία από τις εβδομάδες που μας γεμίζουν με πάρα πολύ αισιοδοξία για τη χώρα, διότι βρέθηκαν εδώ 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια».

«Και αυτή η επίσκεψη», προσέθεσε, «είναι η πιο δυνατή ψήφος εμπιστοσύνης στα δικά μας πανεπιστήμια, στους φοιτητές μας, στους καθηγητές μας και στους ερευνητές μας, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες». Παράλληλα, τόνισε ότι «κερδίζεται πέρα από κάθε προσδοκία το μεγάλο στοίχημα της εξωστρέφειας για τα πανεπιστήμια».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο 3ο δημοτικό σχολείο της Κάτω Αχαΐας, λέγοντας ότι «είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς» προσθέτοντας: «Το λέω αυτό γιατί το μόνο εύκολο είναι να κάθεσαι στο γραφείο σου και να νομοθετείς. Όμως, αν το κάνεις αυτό είσαι μακριά από την πραγματικότητα. Για αυτό πρέπει να πας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, για να σταθείς δίπλα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης, αλλά και για να ακούσεις προτάσεις, προβληματισμούς, κριτική και να πάρεις ερεθίσματα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η υπουργός Παιδείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αχαΐα. Όπως είπε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα της θητείας του ως πρωθυπουργός είναι κοντά στους πολίτες και περιοδεύει σε όλη τη χώρα» συμπληρώνοντας:

«Ο πρωθυπουργός έρχεται στην Αχαΐα για να παρουσιάσει και περαιτέρω πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός πρώτος, αλλά και όλα τα στελέχη περιοδεύουμε σε όλη τη χώρα ακριβώς για να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Τρεισήμισι χρόνια τώρα, παράλληλα με τη δουλειά στα υπουργεία και την υλοποίηση κυβερνητικού προγράμματος, επισκεπτόμαστε όλη την Ελλάδα, ώστε να ακούσουμε τις προτάσεις του κόσμου, αλλά και την κριτική του, για να βελτιωθούμε».

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «στον δρόμο για τις εκλογές ο στόχος είναι ένας, δηλαδή η αυτοδυναμία, διότι ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι για τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι «στη ”λάσπη” θα απαντάμε με συγκεκριμένες πράξεις και με συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη της κοινωνίας».

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα η Νίκη Κεραμέως και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την μη ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέφερε: «Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα τέταρτης Νομικής. Εμείς ήμασταν ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι θέμα Πάτρας, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν επαγγέλματα, τα οποία θα είναι σε πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Μας νοιάζει οι νέοι και οι νέες να έχουν μία επαγγελματική αποκατάσταση και παράλληλα να είμαστε πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας».