Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», «στο φόντο της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

««Η κυβέρνηση πέτυχε, η Πεντέλη κάηκε», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Οι χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Στυλιανίδη ήταν τοποθετήσεις αυτοθαυμασμού πάνω στην καταστροφή. Δεν γίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλάει για περιορισμένες ζημιές, τη στιγμή που έχουμε πάνω από 20.000 καμένα στρέμματα και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει πληγεί πάρα πολλές φορές. Ακόμα δεν έχουν δώσει στοιχεία για το πόσα είναι τα καμένα σπίτια και οι καμένες επιχειρήσεις».

 

 

Έστρεψε τα πυρά του και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Δεν γίνεται να βλέπουμε τον κ. Θεοδωρικάκο να πανηγυρίζει και να ανεβάζει φωτογραφίες με αστυνομικούς να σβήνουν τη φωτιά με ποτιστικά λάστιχα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ διευκρίνισε: «μπράβο σε όσους μπήκαν στη μάχη και έκαναν πράγματα που δεν είναι η δουλειά τους, το πρόβλημα όμως είναι ότι για άλλη μια χρονιά έχουμε χιλιάδες κενά στην Πυροσβεστική και η κυβέρνηση αντί να τα καλύψει, απλά συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της. Τα στοιχεία λένε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς είχαμε περισσότερους αστυνομικούς από πυροσβέστες. Ας συμφωνήσουμε αρχικά ότι αυτό είναι πρόβλημα».

 

 

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δίνει και τη μάχη της αλληλεγγύης: «Κλιμάκιο του κόμματος βρέθηκε χθες στις πυρόπληκτες περιοχές, μετέφερε είδη πρώτης ανάγκης, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες και καλούμε όλους τους πολίτες να τη στηρίξουν. Αυτή τη στιγμή το πιο κρίσιμο είναι να στηριχτεί ο κόσμος που είδε να καίγεται το σπίτι του. Ένα χρόνο μετά τις περσινές πυρκαγιές στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές, ο κόσμος που επλήγη είναι ακόμα σε αδιέξοδο».

 

 

Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα στον «ΣΚΑΪ» αναφέρθηκε στο μέτωπο της ακρίβειας, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν, έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ενέργεια στις επιχειρήσεις και την τρίτη μεγαλύτερη στην ενέργεια για τα νοικοκυριά. Αυτό δείχνει ότι μιλάμε για ακρίβεια Μητσοτάκη. Το δεύτερο που δείχνει τη λεηλασία της κοινωνίας, είναι η τεράστια αύξηση στα δημόσια έσοδα από τους έμμεσους φόρους, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους έχουμε υπέρβαση του προϋπολογισμού στα φορολογικά έσοδα πάνω από 3,6 δισ. Το power pass ήταν μεσοσταθμικά 17 ευρώ ανά μήνα, ενώ 1,7 εκατ. νοικοκυριά έμειναν εκτός. Άρα το να ληστεύεις 10 και να επιστρέφεις 1 δεν είναι ενίσχυση. Η Ελλάδα είναι η χώρα που το 99% των αυξήσεων από τη χονδρική τιμή στο ρεύμα περνά στη λιανική. Η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με 46%. Άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει τη λεηλασία Μητσοτάκη».

 

 

Αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας: «Δεν πρέπει ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται να βρει τη χώρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη» και προανήγγειλε: «Στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει τις άμεσες προγραμματικές αιχμές μιας προοδευτικής με βασικούς άξονες: ρύθμιση, με διαγραφή ενός σημαντικού μέρους, του πανδημικού χρέους και καθιέρωση μίας διαφορετικού τύπου αγοράς εργασίας, που θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, μακριά από το βαλκανικό μοντέλο που επιβάλει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».