Στην πλατεία Κλαυθμώνος βρέθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι: “Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από τις επιπτώσεις συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νοικοκυριά έως 750 ευρώ μηνιαίο εισόδημα έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και τα νοικοκυριά έως 1100 ευρώ έχουν χάσει περίπου το 14%.
Συγχρόνως, οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας, ενώ η τιμή της μεγαβατώρας ήταν περίπου στα 400 ευρώ και στα 233 ευρώ τους δύο προηγούμενους μήνες, την πούλησαν στα 600 και στα 800 ευρώ.
Και βέβαια οι τράπεζες, όπου η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων από το μέσο όρο επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη”.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας: “Η Κυβέρνηση, αντί λοιπόν να έχει προτεραιότητα να προστατέψει τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, συνεχίζει σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση να είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.”