Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ο τομέας Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο εμπαιγμός των παραγωγών και κτηνοτρόφων και όλων των εμπλεκόμενων στον πρωτογενή τομέα δεν έχει όριο. Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τον εαυτό της ανακοινώνοντας παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει περισσότερες από μια φορές και ανακοινώνοντας προθέσεις για νέες παρεμβάσεις. Επικοινωνία αντί μέτρων.

Η αδυναμία λήψης ουσιαστικών μέτρων κάλυψης του αυξημένου κόστους παραγωγής από την κυβέρνηση οδηγεί σε αδυναμία παραγωγής από τους αγρότες και δημιουργεί κινδύνους εν μέσω του πολέμου για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Μας έχετε κουράσει και έχετε κουραστεί. Καμία στόχευση, μηδέν αναπτυξιακό πρόσημο, αναμασήματα και στείρα κακέκτυπη αντιγραφή παρωχημένων εξαγγελιών μιας άλλης εποχής. Το ότι έχουμε νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δικαιολογεί επανάληψη, οι αγρότες δεν είναι μαθητές και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως συμπληρώματα στις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ακούσαμε ότι ελπίζετε σε σωσίβιο από την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο μια ακόμη οικτρή απογοήτευση για τον αγροτικό κόσμο θα προκύψει σύντομα. Αναμένουμε μια ακόμη αποτυχία εφάμιλλή έντασης της αδυναμίας και ανικανότητάς σας να καταθέσετε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Εδώ λοιπόν θα είμαστε στην επόμενη επικοινωνιακή αγροτική σας φιέστας πασπαλισμένη με ευρωπαϊκό στίγμα για να καταδείξετε το εικονικό ενδιαφέρον σας για τον πρωτογενή τομέα.