Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμφάνιση μαχητών του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή κατα τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου, Β. Ζελένσκι.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικρίνει τη κυβέρνηση για προχειρότητα. Αναφέρει συγκεριμένα:

«Σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, απέναντι στη βάρβαρη εισβολή και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συγκλονισμένοι από όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε ανάλογα βιώματα έχει ο λαός μας με την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Όμως το να δοθεί βήμα πέρα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε στρατιώτες ενταγμένους στο τάγμα Αζόφ ήταν απαράδεκτο και υπογραμμίζει την αδιανόητη προχειρότητα της κυβέρνησης».

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση επισημαίνει ξανά τις προτάσεις που παρουσιάζει το τελευταίο τρίμηνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση αρχικά λοιδόρησε τις θέσεις μου και εκ των υστέρων ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε υποκριτικά τη σημασία τους. Παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας που δεν τόλμησε λόγω της ιδεοληψίας του να εφαρμόσει. Αναφέρομαι στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, στην ομαλότερη απεξάρτηση από τον λιγνίτη δίχως να προσδεθεί η χώρα στο φυσικό αέριο εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, καθώς και στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Και βέβαια το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, που εμείς επιμένουμε να επιβληθεί στη λιανική τιμή και όχι στη χονδρική σε αντίθεση με τη Ν.Δ.» αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες επαναλαμβάνει ότι το βράδυ των πρώτων εκλογών θα τεθούν όλοι προ των ευθυνών. «Εκεί θα φανεί ποιοι πράγματι επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον και ποιοι είναι εμμονικά προσκολλημένοι στη ματαιοδοξία και τις καρέκλες τους, οδηγώντας τη χώρα στην αστάθεια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι στις 8 Μαΐου, θα έχουν τη δυνατότητα τα μέλη του Κινήματος να επιλέξουν το όνομα της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι ήταν το όνομα και τα σύμβολά μας ο λόγος που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά συμπεριφορές και πολιτικές πρακτικές που τους πλήγωσαν. Αυτό δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί. Σφυρηλατούμε μια νέα, αδιαμεσολάβητη σχέση εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.