Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς θα παλέψει μέχρι τέλους για να αγωνιστεί κανονικά στο αγαπημένο του Australian Open και να διεκδικήσει το 21ο grand slam της καριέρας του.

Ο Νόβακ είχε κολλήσει κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και γι’ αυτό έλαβε ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό και πήγε στην Αυστραλία.

Αυτό αναφέρει το BBC που επικαλείται τους δικηγόρους του Σέρβου αστέρα του τένις.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου PCR test του Τζόκοβιτς, το οποίο ήταν θετικό στον κορωνοϊό, έχει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου», υποστηρίζουν οι δικηγόροι του. Στα νομικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς είπαν ότι 14 ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός τον Δεκέμβριο, ο παίκτης «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα του Covid-19 τις τελευταίες 72 ώρες».

Ωστόσο δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ ότι ο διεθνής τενίστας είχε μολυνθεί από κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως στον Νόβαν Τζόκοβιτς απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αυστραλία, μόλις έφθασε αεροπορικώς στη Μελβούρνη προκειμένου να συμμετάσχει στο Australian Open.

Ο Σέρβος τενίστας παραμένει σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, με την ελπίδα οι δικηγόροι του να κερδίσουν τη δικαστική διαμάχη με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, ώστε να του επιτραπεί η συμμετοχή στο Australian Open. Η προσφυγή που έχει καταθέσει εκδικάζεται τη Δευτέρα.