Απόδοση ευθυνών για τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου ζητά εκ νέου η Νέα Δημοκρατία από τον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή της, μετά την επίσκεψη αστραπή του Αλέξη Τσίπρα στα καμένα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ψέγει τον κ Τσίπρα που επισκέφθηκε «σαν τον κλέφτη» το Μάτι μια ολόκληρη εβδομάδα μετά την τραγωδία και μάλιστα σε ένα «απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον».

Τονίζει ότι οι πολίτες δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα και απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και έγινε την ώρα που τα τηλεοπτικά συνεργεία, είχαν μεταβεί στη Ραφήνα για να καλύψουν το ατύχημα με το πλοίο Flyingcat 4.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Τσίπρας, συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Ανασταστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών που καταγράφουν τις ζημιές.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον σεβασμό του σε όσους έδωσαν τη άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης αλλά και την ανείπωτη θλίψη που ένιωσε κατά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές.