Οι Μπακς του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο πήραν τα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος σε μια υπέροχη, συγκινητική τελετή στο Fiserv Forum και στη συνέχεια κατασπάραξαν με 127-104 την ομάδα που οι περισσότεροι θεωρούν πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Τους Μπρούκλιν Νετς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο  έκλεισε τον αγώνα με 32 πόντους (11/21 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 μπλοκ σε 31 λεπτά.

Απίθανο ματς από τον Πάτι Μιλς που έκανε θραύση με τα περιφερειακά του σουτ (21 πόντοι, 7/7 τρίποντα), εκλάμψεις είχαν ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Κέβιν Ντουράντ που έβαλαν πολλά δύσκολα σουτ, αλλά είχαν και αρκετά άστοχα τελειώματα σε θεωρητικά εύκολες προσπάθειες.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:00 ώρα Ελλάδας) με τους Χιτ στο Μαϊάμι, σε άλλο ένα πολύ δυνατό τεστ νωρίς στην κανονική περίοδο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχθηκε ότι ήταν δύσκολο για τους Μπακς να μείνουν συγκεντρωμένοι στην πρεμιέρα κόντρα στους Νετς, ενώ αναφερόμενος στον τραυματισμό του Τζρου Χόλιντεϊ τόνισε ότι όλοι οι παίκτες του Μιλγουόκι είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά.

«Ενθουσιάστηκα βλέποντας το μπάνερ να σηκώνεται. Ήταν δύσκολο να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας μετά την απονομή, ωστόσο τα καταφέραμε, κάναμε καλή δουλειά, μείναμε συγκεντρωμένοι και νικήσαμε» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης, για να προσθέσει στην συνέχεια: «Παίξαμε σκληρά και ήμασταν ενωμένοι. Θέλουμε να χτίσουμε καλές συνήθειες».