Την άμεση απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών που συνέλαβε η αστυνομία έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» κατά τη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής που μετέβη στο αστυνομικό τμήμα, όπου κρατούνται οι δύο απεργοί.

Εκεί, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε: «Η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Ο αγώνας τους για να μην απολυθούν 15 συνάδελφοι τους είναι δίκαιος και ιερός, για αυτό αγωνίζονται. Έχει τεράστια πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση που επιλέγει τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους», σημειώνει επίσης.

 

Και τούτο γιατί, όπως υποστηρίζει, «επιλέγει να στείλει την αστυνομία στο χώρο όπου εξελίσσεται αυτός ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων της «Μαλαματίνας». Η αστυνομία έχει προβεί μέχρι τώρα σε δύο συλλήψεις, του προέδρου του σωματείου και ενός εργαζόμενου, συνδικαλιστές και οι δύο, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να παραιτηθούν από αυτό τον αγώνα υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στη δουλειά. Είμαστε εδώ στο αστυνομικό τμήμα της Σίνδου προκειμένου να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και ιερός, και οφείλει να γίνει προκειμένου να μην απολυθούν οι 15 εργαζόμενοι».

 

Και η δήλωση του Γιάννη Δελή καταλήγει με το μήνυμα προς την κυβέρνηση και όπου αλλού, όπως λέει, ότι «οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, και το ΚΚΕ θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, στις διεκδικήσεις τους, για να ζήσουν μια ζωή αντάξια της σημερινής εποχής».