Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, πήγε το πρωί στο γραφείο του, εν συνεχεία έφυγε για το συντονιστικό για να ελέγξει την κατάσταση με τις πυρκαγιές κι εκεί υπέστη το ισχαιμικό επεισόδιο.

Συνεργάτες του προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να επικοινωνήσουν μαζί του, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, μέχρι που ενημερώθηκαν για τα δυσάρεστα νέα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, το οποίο μάλιστα εξέδωσε το παρακάτω ιατρικό ανακοινωθέν: «Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς. Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση».

Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία  την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.