Χωρίς φαγητό έμειναν σήμερα τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς στη Λάρισα, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η απεργιακή κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα τη μη παρασκευή φαγητού για τα μικρά παιδιά, στους σταθμούς που αυτό προβλέπεται, με αποτέλεσμα αρκετά εξ’ αυτών να μη φάνε μεσημεριανό.

Γονείς έκπληκτοι το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκαν κατά την προσέλευση στον παιδικό σταθμό πως “σήμερα λόγω της απεργίας δε θα έχει φαγητό”, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αφενός δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς δήμου, ώστε να μη διακοπεί η παροχή του απαραίτητου γεύματος σε παιδιά “τρυφερής” ηλικίας, ή τουλάχιστον να ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών ενημέρωναν τους γονείς πως θα δώσουν στα παιδιά “ό,τι υπάρχει διαθέσιμο” από τα τρόφιμα που δίνονται συνήθως για πρωινό.

Για το θέμα που ανέκυψε για πρώτη φορά – τουλάχιστον – μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Λάρισα, μίλησε στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις “αρρυθμίες” που προκλήθηκαν από την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ σημείωσε με νόημα πως ο ίδιος ενημερώθηκε για το ζήτημα μόλις χθες το απόγευμα.

Ο κ. Δεληγιάννης αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που δημιουργήθηκε είπε επίσης ότι “οφείλουμε ως υπηρεσία να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη και να ζητήσουμε συγνώμη”, ενώ προανήγγειλε αναζήτηση ευθυνών σε επίπεδο προϊσταμένων υπηρεσιών για το γεγονός πως “δεν κοινωνήθηκε σωστά σε κάποιες περιπτώσεις η ενημέρωση προς τους γονείς για το θέμα”

Την αντίθεσή τους στο προωθούμενο νέο χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), έδειξαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι δήμων του νομού Λάρισας, στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο δημαρχείο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων του νομού.

Στην ομιλία του, ο Ζήσης Γκαραλιάκος, πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον Γενάρη του 2018 ψήφισε το νόμο 4512/2018 που καταργεί όλους τους νόμους και τις διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά εις βάρος των εργαζομένων. Είναι η περιβόητη «εναρμόνιση» με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική (αφού πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς ΒΑΕ). Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα. Μέχρι και σήμερα ο κλάδος μας μετράει 30 νεκρούς σε διάστημα 3 χρόνων και βέβαια δεν μιλάμε για τους εκατοντάδες συναδέλφους που μένουν σακατεμένοι, όπως δεν μετράμε λόγω της έλλειψης φακέλων και τους συναδέλφους που εξαιτίας της εργασίας τους σήμερα πάσχουν από διάφορες αρρώστιες όπως λοιμώξεις, καρκίνους ή ηπατίτιδες».