Στο νέο εργοστάσιο της Toyota στις Η.Π.Α., αντί του Corolla θα κατασκευάζεται ένα SUV. Αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να είναι το τετρακίνητο… αδερφάκι του C-HR, ενώ το πιθανό όνομά του είναι “4-Active”.

Όπως ενημέρωσαν τον Ιούλιο του 2019 σε μία σύντομη ανακοίνωσή τους οι Ιάπωνες, αυτή η αλλαγή στο σχεδιασμό της παραγωγής είναι μία αντίδραση στις συνεχώς εναλλασσόμενες απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και στην αυξανόμενη ζήτηση για SUV.

Το Corolla πρέπει να υποκύψει στο SUV

Το εργοστάσιο της Toyota στο Huntsville βρίσκεται υπό κατασκευή και θα αναλάβει το 2021 την παραγωγή. Εκεί θα προκύψουν 4.000 νέες θέσεις εργασίας και η ετήσια παραγωγή υπολογίζεται στα περίπου 300.000 μοντέλα. Η επένδυση είναι ύψους 1,6 δισεκατ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκεί είχε προγραμματιστεί αρχικά και η παραγωγή του Toyota Corolla. Ωστόσο, το παγκόσμιο best seller της Toyota θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Blue Springs στο Mississippi.

Το FT-4X είναι ένδειξη ενός νέου SUV;

Επειδή το Corolla θα κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της Alabama είναι εξαιρετικά πιθανό το νέο Toyota 4-Active να βασιστεί κι αυτό στην πλατφόρμα του, την TNGA-C. Στην τελευταία, εκτός από το Corolla, βασίζονται επίσης το C-HR, το Prius, καθώς και το Lexus UX. Μάλιστα, ήδη από το 2017, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, οι Ιάπωνες μας είχαν δώσει μία πρόγευση ενός νέου, μικρού SUV, με την παρουσίαση του πρωτότυπου FT-4X. Από τότε έως σήμερα μετρήθηκαν οι αντιδράσεις του κοινού, αλλά και των εμπόρων της Toyota. Το γεμάτο γωνίες FT-4X, που είναι και τετρακίνητο, βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα TNGA και έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το προσθιοκίνητο CH-R. Στην πρεμιέρα του σχεδόν όλοι συμφώνησαν πως θα είναι άμεσος ανταγωνιστής των Ford Bronco και Jeep Wrangler.