Μηνύματα προς Άγκυρα από Παυλόπουλο – Καμμένο

Απτόητη συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις. Εξέδωσε νέες προκλητικές NAVTEX για  Καστελόριζο και Κύπρο δείχνοντας εκνευρισμό για τις ενεργειακές έρευνες των Αμερικανών στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τις πέντε τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις στις 19 και 20 Δεκεμβρίου  και την έκδοση NAVTEX και για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης  στην περιοχή του Καστελόριζου για σήμερα  4 Δεκεμβρίου, η Τουρκία έχει δεσμεύσει και για τις 7 Δεκεμβρίου την περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η Τουρκία όμως εξέδωσε NAVTEX για άσκηση με  πραγματικά πυρά και στην περιοχή νότια της Πάφου, η οποία εφάπτεται μάλιστα με τα βόρεια όρια των οικοπέδων 4, 5 και 6 της ΑΟΖ της Κύπρου, η οποία θα  διεξαχθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ – ΚΑΜΜΕΝΟ       

Νέα μηνύματα προς την Άγκυρα για τη στάση της έστειλαν  με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ιδίως ως προς την ΑΟΖ, η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως ισχύει με βάση την Συνθήκη του Montego Bay του 1982. Το οποίο την δεσμεύει, μολονότι δεν έχει προσχωρήσει σ’ αυτό, διότι, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, παράγει πλέον γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ  Πάχορ.

Ο κ. Καμμένος, από τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Σχολή Πυροβολικού (που εορτάζει την προστάτιδα του Όπλου Αγία  Βαρβάρα),  δήλωσε ότι «ο βρυχηθμός των πυροβόλων και ο τιμωρός – κεραυνός υπήρξε αποφασιστικής σημασίας  πάντοτε για την έκβαση των αγώνων του Έθνους, ενώ ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής διαμήνυσε ότι το Πυροβολικό είναι έτοιμο να κατακεραυνώσει όποιον επιβουλευθεί την εθνική ακεραιότητα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στις εκδηλώσεις για την εορτή της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής