Προκλητική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν αναφέροντας πως δεν θα δεχτεί ποτέ να συναντηθεί μαζί του όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Anadolu.

«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του» δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου προσθέτοντας: «Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο αναφέροντας πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν από μόνες τους αν θα πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

“Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς”, είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επαναφέρει και το προκλητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Τα τελευταία 5 χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό, για την ασφάλεια της “Γαλάζιας Πατρίδας”», ανέφερε.