Νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου: Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  με σκοπό να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού και κυρίως στη μετάλλαξη Όμικρον, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα για την Αττική.

Τα νέα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022:

  • Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, όσο και στα ΜΜΜ. Θα είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τς 12 για διασκέδαση και εστίαση.
  • Δεν θα επιτρέπεται η διασκέδαση για ορθίους και στα τραπέζια θα είναι μέχρι τα 6 άτομα.
  • Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000-2.000 θεατές.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50%
  • Με μοριακό τεστ 72 ωρών οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας και ελαχιστοποιούνται τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι αν παρατηρηθεί ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα θα κοπεί η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση ενώ θα κλείσουν εντελώς τα γήπεδα αν επίσης δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους. Επίσης τους κάλεσε αν δεν είναι απαραίτητο να μην βρεθούν με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αν βγουν να διασκεδάσουν.

Από το πρωί υπήρχε ένα μπαράζ συνεδριάσεων για να γίνει η πρώτη αποτίμηση των νέων μέτρων που ισχύουν από την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και να εξεταστούν τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας και ιδίως της μετάλλαξης Όμικρον.