Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά με στοιχεία στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για την οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ότι:

α)Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΪΑ ενισχύεται με άλλα 200 εκατ ευρώ και μέχρι τέλη Ιουκλίου θα καλύπτει εωως το 60% των εργοδοτικών εισφορών . Αν χρφειαστεί θα επεκταθεί για Αυγουστο και Σεπτέμβριο. Ακουσα τους φορείς και πείστηκα ότι το αίτημα τους να καλύψει το κράτος τις εισφορές είναι δίκαιο.

β) Ερχόμαστε όμως να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου εως Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλλεί θα αποτελέσουν ξχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου και μάλιστα απο το 2021.

γ)Σήμερα ανακοινώνω ότι αποφασίσαμε με ΥΠΟΙΚ να αυξήσουμε αριθμό δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να αποπληρώσουν σε 8 αντί 3 δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντι 6 και οι ιδιοκτ’ήτες σε 6 αντί 5.

δ) επανερχόμαστε σε λογική επιβράβευσης φορολογουμενων όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις υποχρεώσεις τους θα έχουν έκπτωση 2%. Στόχος να πληρώουν λιγότερο φόρο όλοι αλλά να εξασφαλιστεί η ροή των δημόσιων ταμείων.