Στα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ygeiamou.gr απάντησε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατηγορώντας τον για «κυβερνητική προπαγάνδα».

«Ο κ. Οικονόμου στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής και την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τη δραματική μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, προκαλεί με τις δηλώσεις του την κοινωνική πλειοψηφία που έχει γονατίσει. Προκαλεί και υποτιμά τους εργαζόμενους που καθημερινά η αγοραστική τους δύναμη συρρικνώνεται, τους συνταξιούχους που η σύνταξη τους εξανεμίζεται, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αγρότες που βρίσκονται σε απελπισία και δεν έχουν καμία στήριξη, τη νέα γενιά που οι κυβερνητικές επιλογές έχουν καταδικάσει σε φθηνή ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα και προοπτική», δηλώνει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως «οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κατήργησε τη 13η σύνταξη, παρέδωσε την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα, απαξίωσε τον ΕΦΚΑ, υπερτριπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, έδωσε μόνο ένα τμήμα των οφειλόμενων αναδρομικών συντάξεων, του οποίου μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος το πήρε πίσω μέσω της φορολόγησης».

«Την απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα και αντικοινωνική πολιτική θα δώσει ο λαός στις εκλογές! Μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική και κοινωνική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση», καταλήγει η Μ. Ξενογιαννακοπουλου.