Σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο τοποθέτησε τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Ας μην παίζουμε τις κουμπάρες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε ερώτηση για το αν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι και το αυτοκίνητό του ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε 12 λέξεις όλες κι όλες για να καταδικάσει δυστυχώς σε πολλά εισαγωγικά, τη διπλή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, δεν το έκανε επί της ουσίας» δήλωσε.

Άφησε αιχμές και κατά του ΚΚΕ που «έβγαλε μια ανακοίνωση “ναι μεν αλλά”» και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας που χθες έκαναν τη διπλή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο» και διερωτήθηκε «υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό προέρχεται από την άκρα αριστερά;».

«Δεν είμαι ούτε στην αντιτρομοκρατική ούτε θα κάνω μαντικές. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας συγκεκριμένος χώρος από χθες επιδοκιμάζει αυτή την ενέργεια» είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και αναφέρθηκε σε κάποια ψεύτικα προφίλ στα social media που τον στοχοποιούν. «Εδώ και χρόνια φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα αλλά δεν με παίρνετε στα σοβαρά» ανέφερε.

Ο κ Μπογδάνος επεσήμανε πως είναι από τους πλέον στοχοποιημένους ανθρώπους στην Ελλάδα. «Με την ανοχή ή τη συμβολή πολλών οι οποίοι σήμερα θα διαμαρτυρηθούν κιόλας με κροκοδείλια δάκρυα, έχω βρεθεί στο στόχαστρο μιας συντονισμένης και ενορχηστρωμένης επίθεσης χρόνια τώρα», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Έκανε λόγο για «πολλαπλές διαρκείς απειλές» που δέχεται εδώ και χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Χθες από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Υπάρχουν παιδιά που ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τη πρώτη έκρηξη», είπε ο δημοσιογράφος και βουλευτής, ευχαριστώντας τους γείτονες που προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά από το όχημά του.

Είπε ότι μετακίνησε το δεύτερο αυτοκίνητο που ανήκει στη σύζυγό του και έσβησε την εστία. «Χτυπήστε αν θέλετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, αυτό που είδαμε χθες, να προχωρούν σε επιθέσεις στις οικογένειές μας, αναβαθμίζει με πολύ ανησυχητικό τρόπο τις απειλές που εκδηλώνονται όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε.

«Όταν λέω ότι απειλούμαι, χρόνια τώρα και κάποιοι γελούν, τότε δημιουργείται μια συνθήκη που όταν προειδοποιώ, αυτό το πράγμα υποτιμάται. «Οι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας, που χθες χτύπησαν στο σπίτι μου, πάντα θα ψάχνουν και θα βρίσκουν τρόπους, τους ενοχλητικούς για αυτούς, όσους εκφράζουμε έναν λόγο που διεκδικεί με σθένος ίσα δικαιώματα, ίσες υποχρεώσεις, ίση αντιμετώπιση από τον νόμο για όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες χωρίς καμία διάκριση σε όλους τους χώρους, και πάντα αυτοί οι αλήτες θα ψάχνουν να βρίσκουν τρόπους. Δεν θα μας φοβίσουν δεν θα μας πτοήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τα δημοκρατικά αισθήματά μας» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και χαρακτήρισε «άνανδρους» τους εμπρηστές που «χτύπησαν την οικογένειά του».