Σε διάστημα μικρότερο από τρεις εβδομάδες, μία ακόμη επίθεση από αγνώστους με εκτεταμένες ζημιές σε ελληνικό πανεπιστήμιο έλαβε χώρα.
Εκτενείς καταστροφές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και έγγραφα υπέστησαν χώροι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών χθες το πρωί όταν 15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Ιδρυμα. Μπήκαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν, ενώ δεν δίστασαν να του επιτεθούν και σωματικά, αρπάζοντάς τον από το λαιμό. Στη συνέχεια προχώρησαν σε καταστροφές στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 μέρες άγνωστοι είχαν εισβάλει και στο κτίριο της Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκαλώντας ζημιές, χωρίς όμως να επιτεθούν σωματικά στη διοίκηση και σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Η χθεσινή επίθεση έγινε στις 11.30 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι εκτός του πανεπιστημιακού χώρου μπήκαν στο Ιδρυμα κατευθυνόμενοι προς τα γραφεία της διοίκησης. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, οι επιτιθέμενοι αιτιολόγησαν τη βίαιη εισβολή τους ως διαμαρτυρία για τις εκκενώσεις καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

«Δεν πρόκειται να πτοηθούμε», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, που έπεσε θύμα των απειλών και των βιαιοπραγιών των αγνώστων. «Εμείς θα συνεχίσουμε με σθένος και αφοσίωση να διατηρούμε τη δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος. Αυτές οι ενέργειες δεν νοούνται σε μία δημοκρατική Πολιτεία», συνεχίζει.

Οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο γραφείο του έσπασαν τον υπολογιστή του, κατέστρεψαν έγγραφα και αντικείμενα αξίας, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο γραφείο της Γραμματείας του πρύτανη και έξω από το γραφείο του αντιπρύτανη και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους υπέρ των καταλήψεων όπως «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».