O επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε σήμερα ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων που έχει υπογράψει η κυβέρνηση θα ισχύσει αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές οι περικοπές να είναι μικρότερες. 

«Παρόλο που υπάρχει δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα φέτος, δεν θα είναι αρκετά μεγάλος για να μην εφαρμοστούν τελείως οι περικοπές των συντάξεων που έχουν συμφωνηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να βγει στις αγορές και ότι μπορεί να περιμένει για δύο χρόνια. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι τα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας προκαλούν ανησυχία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό καθώς η μετάδοση μέχρι στιγμής στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει υπάρξει «πολύ περιορισμένη».

«Ανησυχούμε για την Ιταλία», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αποτελούν κίνδυνο τα δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης. Τόνισε ωστόσο πως τα προβλήματα χρέους της Ιταλίας είναι διαφορετικά απ’ αυτά της Ελλάδας.