Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Ο πολιτικός αυτό-εξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τελευταίες μέρες δεν έχει προηγούμενο στη Μεταπολίτευση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου της «Δράσης».

«Ο επίλογος του κ. Τσίπρα επιβαρύνει την οικονομική καταστροφή με πολιτικά αδιέξοδα: Με σκευωρίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και με επιθέσεις στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Με συνεχή σκάνδαλα, κομματικά ρουσφέτια και “εξυπηρετήσεις” της τελευταίας στιγμής. Με ένα καινούργιο κύμα δημαγωγίας και ευτελούς προπαγάνδας. Με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, έστω και για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Ο πολιτικός αυτό-εξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τελευταίες μέρες δεν έχει προηγούμενο στη Μεταπολίτευση. Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων. Ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, “πρόθυμους” να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή. Όλα αυτά, ενώ Τσίπρας και Καμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα», σχολίασε.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, συνέχισε: «Ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού Άμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Ενώ την επομένη, πήρε και νέα παράταση δήθεν λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μιας σκανδαλώδους τροπολογίας που επιδιώκει να ψηφισθεί από τη Βουλή. Όλοι οι πολίτες έχουν πια καταλάβει ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο βέβαια και ο κ. Καμμένος δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας μας. Το μόνο που τους συνδέει είναι η αγωνία τους για το πότε θα χάσουν την εξουσία. Γι’ αυτό και δεν αντιλαμβάνονται καν ότι όσα κάνουν τους εκθέτουν πια ανεπανόρθωτα σε βαθμό μιας πρωτοφανούς
πολιτικής αυτοταπείνωσης».

Οσο περνά ο καιρός, η οικονομική ζημία που έφεραν στη χώρα οι κυβερνώντες μετατρέπεται σε θεσμικό, αλλά και ηθικό ναυάγιο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αυτός ο αντιθεσμικός παροξυσμός του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη τη συμπαράταξη της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο. Όπως επιβάλλει και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Γιατί εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου», συμπλήρωσε.

Επισημαίνοντας ότι «οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμά του», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται «σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δεν μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό».

«Ο κ. Τσίπρας αφήνει πίσω του μια χώρα με ανοιχτά όλα τα εθνικά της μέτωπα. Μία δημοκρατία, τους θεσμούς της οποίας προσβάλλει διαρκώς. Ένα κράτος αναποτελεσματικό που φορτώνεται πάλι με κομματικούς πελάτες σε βάρος όλων των υπολοίπων. Και μια κοινωνία όπου οι πολίτες της λόγω του πρωτόγνωρου κυνισμού της σημερινής κυβέρνησης έχουν γίνει πιο δύσπιστοι από ποτέ», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Το 2019 είναι έτος εκλογών. Αυτές είτε γίνουν χωριστά είτε μαζί με τις τοπικές και τις ευρωεκλογές, θα έχουν το ίδιο μήνυμα: Φύγετε!», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.