Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την εισήγηση της επιτροπής για τα καταστήματα.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να μην αυξηθεί στα 500 ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει κατά την πρωτολογία του, το πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αλλά να μείνει στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα τουλάχιστον.

«Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με κλείσιμο click away» διευκρίνισε και στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αλλά με κανόνες θα τους ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό του εφικτού -κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση – τα κρούσματα» είπε μεταξύ άλλων.

“Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, κι εσείς λέτε ότι μια αλλαγή στρατηγικής συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης. Σε όλα τα κράτη αυτό γίνεται όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και να αναθεωρήσετε ότι αυτή δεν είναι “πανδημία Μητσοτάκη” αλλά πανδημία covid, που χτυπάει όλο τον κόσμο” είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Κάθε άνοιγμα, είτε σχολείων, είτε λιανεμπορίου εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, αναγνώρισε.  Δεν έχει εντοπιστεί καμία συρροή κρουσμάτων που να σχετίζεται με τα σούπερ μάρκετεμπορίου, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επέκταση του lockdown, τόνισε ότι έλεγε πως δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους και γι’ αυτό δεν αναιρέθηκε το lockdown.