Στη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αναφέρθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε: Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών.

Kyriakos Mitsotakis

@kmitsotakis

Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών.

Προβολή εικόνας στο Twitter
53 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

1 δισ. το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα επόμενα χρόνια

Στα επόμενα χρόνια, ο προϋπολογισμός για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ ετησίως, αντί των 760 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2019 και 670 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση για φέτος, αναφέρουν από την κυβέρνηση. Επιπλέον, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα καλύπτει 800.000 πολίτες. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να διατίθεται για αυτό τον σκοπό το 0,5% του ΑΕΠ.