Την πιστή τήρηση των μέτρων ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά τον εορτασμό της Πολιούχου της Πύλου.

Παράλληλα προέτρεψε σε εμβολιασμό και αποδοκίμασε τους συνωμοσιολόγους και τους θρησκόληπτους που επιχειρούν να διχάσουν το λαό.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σύμβολο αγάπης, προστασίας και ελπίδας για τον άνθρωπο και ευχήθηκε με τη συμβολή της να απαλλαγεί σύντομα η ανθρωπότητα από τις όποιες δοκιμασίες. Συνάμα ζήτησε πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, προέτρεψε σε εμβολιασμό και αποδοκίμασε τους συνωμοσιολόγους και τους θρησκόληπτους που προσπαθούν να αποτρέψουν από τα παραπάνω και να διχάσουν το λαό.

Ο εορτασμός

Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της περιοχής.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, αναπέμφθηκε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος στον αύλειο χώρο του Ναού, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.