Αιχμές κατά Ιεραρχών που αποπειράθηκαν να μπουν σε μάχη διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, άφησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος που εξαπέλυσε επίσης βολές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστηρίζοντας ότι «έκαψε» τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου με τις δηλώσεις του.

«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου στο θέμα. «Κάποιοι βγήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου που είχαν δημιουργήσει κλίμα κλεισμένης συμφωνίας ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε: «Άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά. Ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με άλλους κάνανε πλάνο. Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Επικριτικός ήταν ο κ. Χρυσόστομος για τους κυβερνητικούς χειρισμούς: «Το θέμα κάηκε όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και “κρέμασε στα μανταλάκι” 10.000 κληρικούς», σημείωσε ο  κ. Χρυσόστομος που επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.