Επιστρέφει για να βάλει σε μπελάδες την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ, Μπενφίκα, η υπόθεση «e-toupeira». Ο Εισαγγελέας κατηγόρησε επίσημα δύο νομικούς αξιωματούχους, τους Ζοσέ Ντα Σίλβα και Ζούλιο Λορέιρο, καθώς και τον νομικό σύμβουλο της ομάδας, Πάουλο Γκονσάλβες, για εγκλήματα δωροδοκίας, παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, πλαστογράφηση μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφορίες που προσέφεραν αθέμιτο πλεονέκτημα.

Η υπόθεση με απόφαση του Εισαγγελέα το βράδυ της Τρίτης, θα πάρει τη δικαστική οδό, και αν τιμωρηθεί και η ομάδα της Μπενφίκα, η ποινή μπορεί να είναι ο αποκλεισμός από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις από έξι μήνες ως τρία χρόνια , καθώς και στέρηση του δικαιώματος σε επιδοτήσεις, επιδοτήσεις ή κίνητρα που χορηγούνται από το κράτος, τις αυτόνομες περιφέρειες, τις τοπικές αρχές και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου για περίοδο ενός έως πέντε ετών.

Οι πληροφορίες που έφταναν στο νομικό σύμβουλο της Μπενφίκα, Πάουλο Γκονσάλβες, αφορούσαν υποθέσεις και αποφάσεις αντιπάλων της ομάδας της Λισαβόνας τις σεζόν 2016-17 και 2017-18. Οι δικαστικοί αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας έπαιρναν ως ανταλλάγματα φανέλες, μπλούζες, εισιτήρια, κάτι που οι ίδιοι αρνήθηκαν.

Από τη Μπενφίκα ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας τους πως πρόκειται για δίωξη «παράλογη» και «αδικαιολόγητη» και πως θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει κατηγορία. Οι «Αετοί» θεωρούν πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία γι’ αυτό.

Πάντως ο ειδικός σύμβουλος αθλητικού δικαίου, Ζοάο Ντιόγκο Μαντέιγκας, μίλησε στην «Αbola» και τόνισε πως η Μπενφίκα είναι πολύ δύσκολο να κινδυνέψει και να έχει αθλητικές επιπτώσεις.

«Ένα νομικό πρόσωπο θα έχει πάντοτε πρόστιμο. Δεν υπάρχουν αθλητικές συνέπειες. Οι πειθαρχικοί κανονισμοί της Λίγκας δεν προβλέπουν κυρώσεις σε σχέση με αυτού του είδους τις πράξεις. Μιλάμε για πληροφορίες που φέρονται παράνομα. Για να τιμωρηθεί η Μπενφίκα, πρέπει να προβλεφθεί στον κανονισμό το είδος των αδικημάτων που ασκούνται, κάτι που δεν υπάρχει », είπε.

Παρόλα αυτά τόνισε πως οι αρχές θα διερευνήσουν πιθανές πειθαρχικές ευθύνες της Μπενφίκα και μόνο σε περίπτωση δικαστικής ποινής θα κινδυνέψει η πορτογαλική ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr