US Open: Η Μαρία Σάκκαρη «μεγαλώνει» το όνομα της στο US Open, και στο χώρο του γυναικείου τένις, και το αμερικανικό Grand Slam δεν θα μπορούσε παρά να… υποκλιθεί στην Σπαρτιάτισσα αθλήτρια.

Η συγκλονιστική της αναμέτρηση με την Αντρεέσκου ήταν μέχρι… μέχρι τελικής πτώσης, είχε διάρκεια 3 ώρες και 30 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 02:15 τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη.

Όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές μέσω των social media του US Open, την στιγμή μάλιστα που το ρολόι έδειχνε 1:40 το βράδυ στη Νέα Υόρκη: «Είναι επίσημο πως βλέπουμε το παιχνίδι σε μονό γυναικών που τράβηξε περισσότερο στην ιστορία του US Open».

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Σάκκαρη σχολιάστηκε από το λογαριασμό του US Open στα social media. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, εμφανίστηκε μια φωτογραφία που εμφάνισε την Σάκκαρη σαν Ελληνίδα πολεμίστρια.

“Η Μαρία Σάκκαρη βγήκε νικήτρια από μια μάχη για τους αιώνες» αναφέρεται στο σχόλιο της φωτογραφίας.

 

Η αναμέτρηση με την Αντρεέσκου

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που αναμένεται να «εκτοξευθεί» στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ. ισοφαρίζοντας την καλύτερη θέση Ελληνίδας, που κατέχει η Ελένη Δανιηλίδου), ήταν εκπληκτική στην αναμέτρηση με την Μπιάνκα Αντρεέσκου για την «φάση των 16», επικρατώντας με 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3.

Η Καναδή πρωταθλήτρια, η οποία κατάγεται από την Ρουμανία και βρίσκεται στο Νο 7 της WTA, επιχείρησε να κάνει το πρώτο βήμα για να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019, όταν και κατέκτησε το φημισμένο τουρνουά της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η Αντρεέσκου μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 3-0 «σπάζοντας» το σερβίς της Σάκκαρη, η οποία αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 4-4. Στην συνέχεια, οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέϊκ με την Καναδή να είναι ψυχραιμότερη και να επικρατεί με 7-2, μετά από μία ώρα και τέσσερα λεπτά.

Παρά την πρόσκαιρη απογοήτευση, η «Σπαρτιάτισσα» δεν τα παράτησε και «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» την πρωταθλήτρια από τον Καναδά. Προηγήθηκε της Αντρεέσκου με 3-0 και 4-3, για να φθάσουν οι δύο κοπέλες στο 5-5 και στο 6-6. Στο δεύτερο τάι μπρέικ του αγώνα, η Σάκκαρη ήταν συγκλονιστική και μετά από μία ώρα και 27 λεπτά, ισοφάρισε σε 1-1 (8-6).

Με την ψυχολογία στα ύψη, αφού κατάφερε να φέρει το ματς «στα ίσα», η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένη για την νίκη και την πρόκριση στις καλύτερες οκτώ αθλήτριες του τουρνουά. Ομως η Αντρεέσκου αιφνιδίασε και προηγήθηκε με 2-0, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα. Η Σάκκαρη δεν τα παράτησε ούτε αυτήν την φορά. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τα αγωνιστικά εργαλεία, προκειμένου όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά με μία καταιγιστική παρουσία στην συνέχεια, να πάρει τρία διαδοχικά γκέιμ «σπάζοντας» δύο φορές το σερβίς της Καναδής και να φθάσει στην σπουδαία νίκη με 6-3, μετά από 59 λεπτά αγώνα.

Επόμενη αντίπαλος τη Μαρίας Σάκκαρη θα είναι η Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα.