«Χθες, θα ήθελα να πω ότι στη Σύνοδο Κορυφής εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, δεδομένης της πρόκλησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών κρατών είναι απολύτως καθοριστική. Μπορώ να πω ότι θα λάβουμε οποιοδήποτε χρήσιμο μέτρο για τον σκοπό αυτό και βεβαίως δεν θα ενδώσουμε σε καμιά μορφή πρόκλησης» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε προειδοποιήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Μακρόν κάλεσε τη Βρετανία να μην γίνει «αθέμιτος ανταγωνιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ευχόμενος να παραμείνει «μια χώρα σύμμαχος, φίλη και πολύ κοντινός εταίρος». Παράλληλα σημείωσε πως προϋπόθεση γι αυτό είναι να καθοριστούν οι κανόνες μια πιστής σχέσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ακόμα πως «δεν νομίζω ότι μπορείτε να έχετε μια ισχυρή σχέση με την  ενιαία αγορά της Ευρώπης, με ουσιαστικές ρυθμιστικές διαφορές σε ό,τι αφορά τους κλιματικούς, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς ή κοινωνικούς κανονισμούς. Αυτό δεν ισχύει».