Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι δέχθηκαν τα πυρά ενόπλου, ο οποίος εισέβαλε σε γεμάτο μπαρ στο Θάουζαντ Οουκς της νότιας Καλιφόρνια, κατά την διάρκεια φοιτητικής γιορτής.

Στο πένθος βυθίζονται για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ. Αιτία ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό, αυτή τη φορά στο προάστιο Thousand Oaks της Καλιφόρνια. Ένας ένοπλος άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα, εισέβαλε στο μπαρ Borderline Bar & Grill και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων.

Ήταν σε εξέλιξη φοιτητική βραδιά με κάντρι μουσική. Περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στο μπαρ όταν ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, μπήκε και άρχισε να θερίζει ζωές.

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» μέσα στο μπαρ και προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο ένοπλος εισέβαλε στο μπαρ στις 23.30 και άνοιξε πυρ με ένα μαύρο περίστροφο. Στη συνέχεια πυροδότησε καπνογόνα που ξεκίνησαν μία πυρκαγιά, και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο του μπαρ την ώρα της επίθεσης.