Την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πέτυχε, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με την ευρεία επιχείρηση των τελευταίων ωρών, αφού σε αυτή ανήκει ένα από τα καλάσνικοφ που κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Ανάμεσά τους και 5 καλάσνικοφ, ένα από τα οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Τα καλάσνικοφ βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη 57, στον Χολαργό.

Από τη βαλλιστική εξέταση, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνου που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου 2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών- τεχνικών παιγνίων, στον Χολαργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω ληστεία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και προέκυψε αυτή η ευρεία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πού έχει χρησιμοποιηθεί το καλάσνικοφ

Ενα ακόμη καλάσνικοφ που βρέθηκε κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ταυτοποιήθηκε με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις εξής τρομοκρατικές ενέργειες, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας:

  • Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
  • Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Επαναστατική αυτοάμυνα έχει αναλάβει την ευθύνη και για τη ρίψη χειροβομβίδας στις 10 Νοεμβρίου 2016 στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Σε εκείνη την επίθεση επίσης είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός.