«Καθημερινότητα έχει γίνει πλέον η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης του παρακράτους και των υποκλοπών, της Μητσοτάκης ΑΕ», τονίζει σε δήλωσή του σχετικά με γεγονότα στα Εξάρχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Επιθέσεις των ΜΑΤ σε κατοίκους που διαμαρτύρονται ειρηνικά απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και δημάρχου, που επιτίθενται εμμονικά και ιδεοληπτικά στην πλατεία και σε κάθε δημόσιο χώρο των Εξαρχείων. Καθημερινότητα έχουν γίνει και οι αναίτιες, παράνομες, βίαιες προσαγωγές πολιτών, επειδή στο καθεστώς της Μητσοτάκης ΑΕ απαγορεύεται να διαδηλώνεις και να χαλάς το “αναπτυξιακό αφήγημα” της μπουλντόζας και του τσιμέντου», σημειώνει.

Σχολιάζει επίσης πως όλα αυτά γίνονται επειδή, «ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπακογιάννης θέλουν να αποκλείσουν τους πολίτες από τον λόφο του Στρέφη, τον οποίο έχουν παραχωρήσει στα αρπακτικά τους, δήθεν για ανάπλαση και επειδή, παρά το γεγονός ότι η αρχική χάραξη της Γραμμής 4 με τη χωροθέτηση του σταθμού ακριβώς πάνω στην πλατεία είχε αλλάξει, καθώς θεωρήθηκε ως πιο συμφέρουσα για την πόλη και τους κατοίκους η κατασκευή του μετρό στην Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, λίγο παραπέρα δηλαδή».

«Η ιδεοληπτική επιμονή όμως του καθεστώτος, δεν το βάζει κάτω. Να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί και η τρομοκράτηση των πολιτών. Να πάψουν οι αναίτιες-παράνομες προσαγωγές», καταλήγει.