Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη θεσμοθέτηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Με αφορμή άρθρο (στη «Ναυτεμπορική»), του Γιάννη Μυλόπουλου, καθηγητή και προέδρου της «Αττικό Μετρό» επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το ΜέΡΑ25 διερωτάται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, που καθιέρωσε αυτό το αίσχος του ψευτοχρηματιστηρίου της ενέργειας, πάνω στο οποίο σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια των κρατικοδίαιτων παρασιτικών ολιγαρχών, θα ζητήσει συγνώμη γι’ αυτές του τις πολιτικές επιλογές τις οποίες παρουσίαζε όταν θεσμοθετούσε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, ως συμφέρουσες για τους καταναλωτές; Θα δεσμευτεί ακόμα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., όπως κάνει και ζητάει το ΜέΡΑ25, στην κατάργηση αυτού του ψευτοχρηματιστηρίου της ενέργειας;».

«Διότι», συμπεραίνει, «χωρίς αυτά τα “προαπαιτούμενα”, τέως σύντροφοι, δεν μπορεί να υπάρξει καμία “προοδευτική διακυβέρνηση” προς όφελος του λαϊκού συμφέροντος, παρά μόνο η συνέχιση των σημερινών καταστροφικών πολιτικών της Μητσοτάκης Α.Ε. με άλλο, δήθεν προοδευτικό, πρόσημο αλλά εντός του πλαισίου πάντα της μνημονιακής συνέχειας του κράτους χωρίς ρήξη με τα ολιγαρχικά παρασιτικά συμφέροντα».

«Να καταργηθεί εδώ και τώρα το Χρηματιστήριο της Ενέργειας όπως ζητάει εδώ και καιρό το ΜέΡΑ25, στηρίζοντας και τη σχετική πρωτοβουλία του “Ρεύμα για όλους” όσον αφορά τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος. Δεν χρειάζεται η χώρα μας να πρωτοστατεί στην ενεργειακή ακρίβεια για να συνεχίζουν να κερδίζουν στις πλάτες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων οι κ.κ. Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης και Περιστέρης, αλλά και η πλέον ιδιωτικοποιημένη και ξεπουλημένη ΔΕΗ υπό τη CVC», καταλήγει η ανακοίνωση.