τα θέματα ακρίβειας αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜεΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, και συγκεκριμένα, “απλησίαστο έχει γίνει πραγματικά το σουπερμάρκετ για τον περισσότερο κόσμο που επέστρεψε ή επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές ή εξορμήσεις του, με τις τιμές καθημερινά να αυξάνονται ραγδαία και τα εισοδήματα να παραμένουν σταθερά ή και να μειώνονται στην πραγματικότητα λόγω της συνολικής ακρίβειας (βασικά αγαθά, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκια κλπ.). Η κυβέρνηση όμως της Μητσοτάκης Α.Ε. χαμένη στο τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο μοίρασμα των δωρακίων στους ιδιώτες ολιγάρχες παραγωγούς ενέργειας -δηλαδή και στο σκάνδαλο των κλοπών-, σφυρίζει αδιάφορα για αυτή την κατάσταση και παραπέμπει στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ”, υποστηρίζει ο Μ. Κριθαρίδης που εκτιμά:

“Η προσπάθεια όμως αυτή, να αλλάξει το εξαιρετικά δυσχερές για την κυβέρνηση κλίμα στην κοινωνία και να παραποιηθεί η πραγματική κατάσταση της οικονομίας με διαρροές για ‘πακέτα στήριξης της κοινωνίας’ που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, δεν θα αποδώσει. Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η «επιτελική» του κυβέρνηση, όσο αρνείται την ρήξη με ένα ολιγαρχικό καρτέλ που πέρα από την ενέργεια, έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια και στα τρόφιμα, με διαχρονικές ευθύνες των μνημονιακών -και όχι μόνο- κυβερνήσεων και της παντελώς απούσας Επιτροπής Ανταγωνισμού, τόσο οι πολίτες θα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα”.

Εν κατακλείδι, “η κοινωνία χρειάζεται άμεσα πραγματική στήριξη με άμεση και οριστική κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, με ΑΤΑ κατώτατου μισθού και επιδομάτων, με μείωση του ΦΠΑ στο 15% και με την ενεργοποίηση φυσικά και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών”.