«Με ντροπολογία που κατέθεσε την τελευταία στιγμή και ψήφισε η Μητσοτάκης ΑΕ, αντικαθίσταται όλο το μέχρι πρότινος ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις μαρίνες όλης της χώρας -χωροθέτηση, εγκατάσταση, διαγωνιστικές διαδικασίες, αναθέσεις- μέχρι και νομιμοποιήσεις αυθαιρεσιών, παρελθοντικών και, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, άκουσον άκουσον, και μελλοντικών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Κι όλα αυτά σε μια τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση προχθές τη νύχτα και που ψήφισε χθες, σε λιγότερο από 24ωρες. Είναι τόσο κατάπτυστο αυτό που έφερε, που καταργεί τον συντελεστή δόμησης εντός των μαρίνων, προφανώς για να απελευθερώσει η Μητσοτάκης ΑΕ ασύδοτα τη δόμηση στις μαρίνες. Ποιου άραγε τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Της Lamda του κ. Λάτση στο Ελληνικό και η μπάλα παίρνει όλη τη χώρα;», σχολιάζει και καταλήγει:

«Είναι απίστευτη και απαράδεκτη για μία ακόμα φορά αυτή η fast track νομοθέτηση που ευτελίζει την λειτουργία του Κοινοβουλίου και της ίδιας της Δημοκρατίας. Εξίσου όμως απίστευτη και απαράδεκτη είναι αυτή η προθυμία των “άριστων” στις εξυπηρετήσεις ολιγαρχικών συμφερόντων, επιτελαρχών της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που δεν διστάζουν να θυσιάσουν τα πάντα για να κάνουν το χατίρι σε κάποιο κρατικοδίαιτο παρασιτικό συμφέρον».