Κλειστά κράτησε τα υπερασπιστικά χαρτιά του του ο Μένιος Φουρθιώτης εξεταζόμενος στη διάρκεια της προανάκρισης, ωστόσο αρνήθηκε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται και τον οδηγούν με την ιδιότητα του κατηγορούμενου στο ανακριτικό γραφείο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο παρουσιαστής είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Το διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρει «κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα», ώστε να του χορηγηθεί και πάλι αστυνομική προστασία.

Οι δύο συνκατηγορούμενοί του ήταν φύλακές του και κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε «σκηνοθετημένη» επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή στις 16/4/21.

Τι δήλωσε ο Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του

«Για ότι έχει κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους συνεννόησης του με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου», αναφέρει ο ένας από τους κατηγορούμενους ο οποίος λέει με νόημα πως είχε υποψιαστεί ότι ο παρουσιαστής εκτός από τη φύλαξη του, την οποία είχε αναλάβει,   «ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010, εξεταζόμενος στην προανάκριση είπε ότι τους είχε ζητήσει να του βρουν άτομα «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε». «Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο συγκατηγορούμενος μου».

Τον συνόδευαν

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι εργάζονται μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού, όπως προκύπτει από τις προανακριτικές τους απολογίες πολλές φορές συνόδευαν τον Μένιο  Φουρθιώτη στις μετακινήσεις του

«Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο συγκατηγορούμενος μου να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα «ναι» και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη», υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο συγκατηγορούμενος του ο οποίος ήταν παλιός γνώριμος του παρουσιαστή καθώς δούλευε κανάλι Έψιλον ως φύλακας.

«Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό.» είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος επισημαίνοντας πως «τις  τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο.»

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πριν από λίγες ημέρες ο Μένιος Φουρθιώτης τους κάλεσε στο κανάλι και τους ζήτησε να πηγαίνουν περισσότερες ώρες στο σπίτι του καθώς δεν είχε και πάλι φύλαξη.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε επίθεση σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. «Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία η πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου» είπαν και οι δυο.

Ωστόσο, το «χτύπημα» σε βάρος του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη ήταν αυτό που θορύβησε τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε πως τον προσέγγισαν και του αποκάλυψαν ότι υπάρχει συμβόλαιο σε βάρος του το οποίο συνδέεται με τον παρουσιαστή.  «Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ.