«Ζούμε ξαναμοίρασμα της “πίτας” του κόσμου από τις αστικές τάξεις είτε της Ρωσίας, είτε των δυτικών κρατών» επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Σκάϊ».

Ανέφερε ακόμα ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για Ρώσους ολιγάρχες και να μην μιλάμε για Ουκρανούς ολιγάρχες. Οι ολιγάρχες, το μεγάλο κεφάλαιο, δεν έχουν πατρίδα»

Αναφέρθηκε επίσης στη λογοκρισία και των έλεγχο των ΜΜΕ και από τις δυο πλευρές, επισήμανε ότι «η ΕΕ είναι ενωμένη στα συμφέροντα» και υπενθύμισε ότι κράτη-μέλη της ΕΕ, ξεχωριστά, όπως η Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία πωλούν όπλα στην Τουρκία.

«Την επόμενη μέρα σε αυτόν τον κόσμο, αν φανταστούμε την “ενωμένη Δύση” κόντρα στην “Ανατολή” με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τον πόλεμο μέσα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την πρωτοκαθεδρία, άμα σκεφτούμε αυτές τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να συγκρούονται, μπορεί να πει κανείς τι μέλλον φαντάζεται για τα παιδιά, με λογοκρισία, πείνα, έλεγχο, με έλλειψη δυνατότητας να ταξιδέψεις, να διαβάσεις, να μορφωθείς και να κινηθείς ελεύθερα στον κόσμο; Μπαίνουμε σε φάσεις σκοτεινές και σε αυτές η πατριωτική στάση είναι να είσαι ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ευημερίας και της ειρήνης» υπογράμμισε η Λ. Κανέλλη.

.