Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης (20/4), με αφορμή το «κορωνοπάρτι» που διοργανώθηκε στην περιοχή την Κυριακή με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκλείσουν την περιοχή για να αποφευχθεί συνωστισμός ατόμων, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι στους περαστικούς.

Οι εντατικοί έλεγχοι για την αποφυγή «κορωνοπάρτι» σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Μάλιστα η περιφρούρηση της πλατείας την περασμένη Παρασκευή, έφερε τη… μεταφορά των κορωνοπάρτι σε άλλες πλατείες όπως του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στη Βεάκη στο Περιστέρι.

Το μοντέλο της πλατείας Βαρνάβα που υιοθετεί η κυβέρνηση

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού στις πλατείες που μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού οδηγώντας σε πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα κυριάρχησε σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό γιατί η επέμβαση της αστυνομίας θα μπορούσε να προκαλέσει φαινόμενα τύπου Νέας Σμύρνης.

Ήδη εξετάζονται τρόποι για να μπει φρένο στα κορωνοπάρτι που πραγματοποιούνται σε πλατείες και γειτονιές και έχουν ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται από εκατοντάδες έως και χιλιάδες νεαροί.

Μάλιστα οι κινήσεις αυτές δημιουργούν αντιδράσεις στους πολίτες που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και έχουν κουραστεί από το πολύμηνο lockdown, ενώ ο φόβος ενός πισωγυρίσματος είναι υπαρκτός, αν δεν περιοριστούν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων με κορωνοπάρτι στις πλατείες αρχικά αναμένεται να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, όπως στην πλατεία Βαρνάβα, με τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές.

«Θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Πελώνη: Παρέμβαση της αστυνομίας θα οδηγούσε σε επεισόδια

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εχθές Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τόνισε αναφερόμενη στο ζήτημα πως η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση, μια παρέμβαση σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια.

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες δήλωσε πως μεταξύ των χιλιάδων ατόμων, μπορεί να υπάρχουν και ομάδες που να επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η πλατεία Βαρνάβα αποκλείστηκε από την αστυνομία και «κάποιοι μετακόμισαν αλλού», ενώ προανήγγειλε αντίστοιχες προσπάθειες από την αστυνομία.

Η κ. Πελώνη ανέφερε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, υπάρχει εύλογη κόπωση αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή και σχολίασε πως στην πλειοψηφία τους οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.