Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανασχηματισμό, αλλά εκλογές ώστε να φύγει η πιο ανίκανη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, εξέφρασε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

«Όλα τα άλλα», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι ασπιρίνες και μπαλώματα επικοινωνιακού τύπου, που συνηθίζει να κάνει ο κ. Τσίπρας στα περίπου 4 χρόνια που κυβερνά τη χώρα».

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «κάθε μέρα που μένει κάνει κακό στον τόπο και τους πολίτες. Δεν είναι μόνο η τραγωδία στο Μάτι που κατέδειξε την πλήρη ανικανότητα της Κυβέρνησης και του κυβερνητικού μηχανισμού. Είναι και η κατάσταση στην οικονομία, την υγεία, την Παιδεία, το προσφυγικό -μεταναστευτικό και στα εθνικά θέματα».

Αναφορικά με τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας ανέλαβε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση την πολιτική ευθύνη», ενώ «δεν ακούσαμε ούτε ένα συγνώμη». Αντίθετα, τόνισε ότι «είδαμε Υπουργούς και τους Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής να μας λένε ότι τα έκαναν όλα καλά για να παραιτηθούν δύο ημέρες μετά. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και βρίσκεται σε πανικό».

Για την ελληνική οικονομία, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε: «Η τρίτη δανειακή σύμβαση τελειώνει, αλλά δεν τελειώνουν τα Μνημόνια. Έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2019, που περιλαμβάνουν μειώσεις στις συντάξεις, ενώ από 1η Ιανουαρίου 2020 θα έχουμε και μια ακόμη περικοπή αφορολογήτου, που δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία».