Την εκτίμηση πως ο ελληνικός τουρισμός «δεν θα πάει καλά ούτε και φέτος», έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής».

«Οι τιμές των εισιτηρίων είναι απλησίαστες», είπε και υποστήριξε πως «αισχροκερδούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες».

«Δείτε τι κάνει η Τουρκία. Δίνει μακροπρόθεσμα δάνεια με επιτόκιο 9% σε εξαγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις που φέρνουν συνάλλαγμα. Αυτό είναι ένα μέτρο, που με τον πληθωρισμό στο 61% σημαίνει δωρεάν επιδότηση. Άρα πώς θα ανταγωνιστεί ο Έλληνας ξενοδόχος τον Τούρκο;» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στα θέματα της ενέργειας και είπε πως η ενέργεια στην Ελλάδα είναι ακριβή γιατί «αναγκαζόμαστε να εισάγουμε ρεύμα από χώρες των δυτικών Βαλκανίων και από την Τουρκία. Κάνατε τη χώρα όμηρο εχθρικών χωρών, την Ελλάδα από ισχυρό εξαγωγέα ρεύματος, προ 20ετίας, να εισάγει το 1/3 των αναγκών της, να παράγει άλλο 1/3 με εισαγόμενο φυσικό αέριο και να έχει εσωτερική αυτάρκεια μόνο κατά το 1/3», είπε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε:

«Με θλίψη είδα σήμερα τον πρωθυπουργό που πήγε στη Ρεβυθούσα. Γιατί κοροϊδεύτε τον λαό; Η Ρεβυθούσα μπορεί να καλύψει μόνο το 2% των αναγκών μας. Μη λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό. Η Ρεβυθούσα δεν μπορεί να δώσει ενεργειακή αυτάρκεια στη χώρα».

«Τρέφεστε με αυταπάτες», συνέχισε. «Οι υπουργοί σας πιστεύουν ότι αν η Ελλάδα γεμίσει με ΑΠΕ θα έχουμε φθηνότερο ρεύμα. Σήμερα, λοιπόν, που έχουμε πρωτιά στις ανεμογεννήτριες, περισσότερο από όλες τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, το ρεύμα μας έχει την υψηλότερη τιμή».

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιγράφει την Ελληνική Λύση στο θέμα των εξορύξεων.

«Η Ελληνική Λύση θα σκάψει όλη την Ελλάδα, γιατί απλούστατα οι ΑΠΕ αδυνατούν να ρίξουν την τιμή του ρεύματος. Και δεν μπορούν γιατί δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης. Άρα η ενέργεια που παράγουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο τη στιγμή που παράγεται. Και βέβαια όταν το επιτρέπουν οι κλιματικές συνθήκες. Η πολιτική λοιπόν της ανεμογεννήτριας, που προωθείτε, είναι η πολιτική του κοπανιστού αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκλογών και εκτίμησε πως «ετοιμάζεται συγκυβέρνηση».

«Ο πρωθυπουργός προ ημερών έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών. Γιατί έρχονται εκλογές, όσο κι αν δεν το παραδέχεστε. Είπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης ότι το δίλημμα είναι “πρόοδος ή συντήρηση”. Μα αυτό ήταν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάτε όμως έναν βασικό κανόνα της ζωής: Χωρίς συντήρηση δεν υπάρχει πρόοδος. Για εμάς λοιπόν το πραγματικό σύνθημα των επόμενων εκλογών είναι “υποτέλεια ή ελευθερία”», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.