«Λέτε ότι πρέπει να αλλάξουν τα οχήματα ταξί. Μα πώς θα το κάνουν οι ιδιοκτήτες; Τους αναγκάζετε να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα. Οι μπαταρίες τους διαρκούν επτά χρόνια και είναι πολύ ακριβές. Και εσείς τους αναγκάζετε σε επτά χρόνια να κληθούν να πληρώσουν το 1/3 του κόστους του αυτοκινήτου. Πώς θα το κάνουν; Και πού θα ανακυκλώνονται οι μπαταρίες αυτές;

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κάνει συνεχώς λάθη».

«Επιβάλατε κυρώσεις στην Ρωσία και αυτό το πληρώνει ο Έλληνας, παίρνετε δάνεια για να στήσετε ανεμογεννήτριες, λέγοντάς μας ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Για να αποθηκεύσουμε ενέργεια χρειάζονται τεράστιες συστοιχίες μπαταριών, που είναι εξαιρετικά ακριβές και καθόλου φιλικές προς το περιβάλλον.

Αυτά που σας λέω θα τα βρούμε μπροστά μας σε 20 χρόνια. Πού θα θάψουμε τότε όλα αυτά τα βλαβερά υλικά; Θα τα στείλουμε στην Αφρική, όπως κάνουν οι Γερμανοί; Τι είναι η Αφρική; Σκουπιδότοπος;

Ακριβό καύσιμο σημαίνει ακριβές μεταφορές, ακριβό κόστος παραγωγής, ακριβά προϊόντα.

Και αναρωτιέμαι πού είναι αυτή η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων; Κανείς σας δεν την έκανε. Γιατί βέβαια χρειάζεται έλεγχος στα διυλιστήρια, όχι στα πρατήρια. Γιατί από τα διυλιστήρια ξεκινάει το πρόβλημα. Και το χειρότερο είναι ότι βγαίνουν στελέχη σας και λένε απίστευτα πράγματα, χωρίς καμία ντροπή. Βγαίνει ο ένας και λέει: “Δεν είναι το ρεύμα ακριβό. Εσείς είστε σπάταλοι”. Βγαίνει ο άλλος και λέει: “Ο τζάμπας πέθανε”. Είστε με τα καλά σας;» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για τη λύση του ενεργειακού προβλήματος.

Τάχθηκε κατά της δημιουργίας αιολικών πάρκων στα νησιά και πρότεινε τη χρήση πυρηνικής ενέργειας την εξυγίανση των λιγνιτικών μονάδων με οικολογικές τεχνολογίες, και την μεταφορά κονδυλίων από το ταμείο πράσινης μετάβασης για τριπλασιασμό της ενεργειακής θωράκισης των κτηρίων της χώρας.

«Αναλάβετε πρωτοβουλίες για την κατασκευή του East Med, του πλέον αντιρωσικού αγωγού, που υπερασπιζόμαστε εμείς στην Ελληνική Λύση.

Δώστε φορολογικά κίνητρα σε επιχειρηματίες και κατασκευαστές για πράσινο εξοπλισμό, ώστε να εξάγουμε και όχι να εισάγουμε.

Δώστε κίνητρα για κατασκευή μονάδων παραγωγής βιοαερίου από κτηνοτροφικά απόβλητα. Μπορεί να γίνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο στα αυτοκίνητα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.