“Προκαλεί μεγάλη κατάπληξη στην Ελληνική Λύση η υποκρισία ή η έκπληξη αν θέλετε των υπολοίπων κομμάτων, σε σχέση με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Η ιστορία είναι πολύ παλιά. Την καταγγείλαμε πρώτοι στην βουλή, πριν από μερικούς μήνες. Εμείς μιλήσαμε για συγκεκριμένα θέματα αλλά κανείς δεν μας άκουγε”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Βελόπουλος, και προσθέτει:

“Αυτό που έχουμε να πούμε και το εννοούμε πραγματικά, είναι ότι η ιστορία είναι πολύ βρώμικη. Η έδρα της εταιρείας στα Σκόπια, οι πρώτες παρακολουθήσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία και ένα μπαράζ παρακολουθήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ερώτηση της Ελληνικής Λύσης και χρειάζονται απαντήσεις σε όλα αυτά είναι:

Αγόρασε η Ελλάδα αυτό το σύστημα, ναι ή όχι;

Και ως προϊστάμενος της υπηρεσίας των μυστικών υπηρεσιών ο πρωθυπουργός πρέπει να μας απαντήσει: γνώριζε για το σύστημα; Ήξερε για τις παρακολουθήσεις;

Και αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Δεν είμαστε υπέρ των ΕΔΕ και των εξεταστικών επιτροπών γιατί από εκεί δεν θα βγει τίποτα. Πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλήσει με ονόματα. Να μιλήσει με ονόματα και μόνο με ονόματα. Γιατί αυτή ιστορία έχει να κάνει με τους ίδιους τους θεσμούς της δημοκρατίας.”