Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από μεγαλογιατρό της Λευκωσίας προς 23χρονη έχει στα χέρια της η Αστυνομία Κύπρου. Η καταγγελία αφορά την περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, οπότε και ο γιατρός κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή κατά τη διάρκεια ανάνηψης από επέμβαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, η οποία φέρνει στο φως την υπόθεση, η κοπέλα επισκέφθηκε τον επί χρόνια γιατρό της οικογένειάς της, προκειμένου να υποβληθεί σε συγκεκριμένου είδους εξετάσεις, οι οποίες απαιτούσαν νάρκωση.

Κατά την καταγγελία της, την ώρα που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσηλευτηρίου για να επανέλθει από τη νάρκωση, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου, ο γιατρός τράβηξε τις κουρτίνες και απομόνωσε τον χώρο ενώ στην συνέχεια την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Όπως αναφέρει η μητέρα της κοπέλας, με την οποία επίσης επικοινώνησε η εφημερίδα, ο γιατρός βγήκε μετά από λίγη ώρα στην αίθουσα αναμονής και ενημέρωσε την μητέρα της κοπέλας ότι η κόρη της είναι καλά στην υγεία της αλλά «πάρα πολύ αγχωμένη γιατί της είπα ότι θα πρέπει να της μειώσω τα φάρμακα».

Ο γιατρός κλήθηκε ελάχιστες ημέρες για κατάθεση μετά την καταγγελία υποστηρίζοντας ότι όντως ήταν μάρτυρας σε περιστατικό με την εν λόγω κοπέλα, η οποία όπως υποστήριξε εκείνος, ήταν ιδιαίτερα διαχυτική μαζί του από χαρά που οι εξετάσεις της είχαν βγει καθαρές. Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα, ανέφερε ότι παρούσες ήταν και νοσηλεύτριες.

Σημειώνεται ότι το νοσηλευτήριο στο οποίο εργάζεται ο γιατρός, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από τις Δικαστικές Αρχές, επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του σε περίπτωση που πληγεί το κύρος του και ουδεμία ευθύνη φέρει, ενώ ο ίδιος ο γιατρός ο οποίος αρνείται το περιστατικό έχει παραδεχτεί και καταδικαστεί σε χρηματικό πρόστιμο για άσεμνη επίθεση και παρενόχληση σε 19χρονη άλλης υπόθεσης.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δε γνωρίζει για την υπόθεση η οποία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα που δημοσιεύει δικαστικές αποφάσεις κυπριακών δικαστηρίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και το κατηγορητήριο εκκρεμούσε από το καλοκαίρι, ο γιατρός δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά, το κατηγορητήριο επιδόθηκε κι έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.