Με τον Φεντερίκο Μακέντα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, ο Παναθηναϊκός έλυσε το γόρδιο δεσμό του Παναιτωλικού και επικράτησε με 1-0 στο Αγρίνιο, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο. Η ομάδα του Δώνη, χωρίς 10 παίκτες στην αποστολή, έχασε πέναλτι με τον Στάικο.

Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να ξεκουράσουν τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά και να δώσουν ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν πάρει πολλές ευκαιρίες. Ο Γιώργος Δώνης είτε λόγω τραυματισμών, είτε ροτέισον άφησε στην Αθήνα τους Διούδη, Κουρμπέλη, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτη, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κάτσε, Μουνιέ και Μπουζούκη.

Ο Παναθηναϊκός στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα κέρδισε πέναλτι στο 19΄, όταν ο Μάρκος Πάουλο ανέτρεψε τον Βέργο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάικος, αλλά ο Γιαννακόπουλος έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο παιχνίδι δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες και μάταια οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Η μοναδική αξιόλογη φάση πραγματοποιήθηκε στο 61′, αλλά το σουτ του Καμπέτση πέρασε άουτ. Τελικά τη λύση έδωσε ο Μακέντα, ο οποίος στο 84′ έκανε το 1-0 σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ενδεκάδα μόνο με Ελληνες 

Αμιγώς ελληνική ήταν η ενδεκάδα που «κατέβασε» ο Γιώργος Δώνης ( κάτι που είχε να συμβεί από το 2015 στον Παναθηναϊκό) απέναντι στον Παναιτωλικό μιας κι αυτή αποτελείται από 11 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Κότσαρης, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Θεοχάρη, Παντελάκη, Πούγγουρα και Οικονόμου. Αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Τζανδάρης, Στάικος, με τους Χατζηθεοδωρίδης και Αποστολάκη στα άκρα. Δυάδα στην επίθεση θα είναι οι Καμπετσής, Βέργος.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο, Ρότσα (79′ Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65′ Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72′ Μοράρ).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Κότσαρης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Παντελάκης, Θεοχάρης, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Δώνης), Καμπετσής (68′ Μακέντα), Βέργος (74′ Εμμανουηλίδης).