Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στην Καλαμάτα, όπου κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη επί της τοπικής ομάδας με 2-0, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ του νικητή αναδείχθηκαν οι Ραντζέλοβιτς (6΄) και Χριστοδουλόπουλος (53΄), ενώ ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (15/1) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός μετέβη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τον «αέρα» της νίκης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη Super League, που τον οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα του ουσιαστικά με αναπληρωματικούς και είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση που βρίσκονται πολλοί ποδοσφαιριστές του. Μάρκοβιτς και Μπέλιτς είχαν την πρώτη συμμετοχή τους στην ομάδα, ενώ βασικός ξεκίνησε ο Χριστοδουλόπουλος.

Η Καλαμάτα, που αγωνίζεται στην Football League, είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά δεν είχε την ίδια συνέχεια και πλέον παλεύει για τη σωτηρία της. Πάντως πρόλαβε κι έκανε την έκπληξη αφού απέκλεισε στο κύπελλο την ΑΕΛ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τέρμα του Ρατζέλοβιτς, που έκανε το σουτ από θέση πλάγια στην περιοχή της Καλαμάτας κι έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στεφανάκου.

Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο ημίχρονο την κατοχή της μπάλας, απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά γενικά δεν έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ η Καλαμάτα προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Ράκιτς στο 36′ έπιασε κεφαλιά από κοντά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο ξεκίνημα. Στο 53΄ έφθασε στο 2-0 με κοντινή προβολή του Χριστοδουλόπουλου μετά από όμορφη μεταβίβαση του Λοβέρα.

Στο 68′ σουτ του Γκερέρο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου, ενώ στο 72΄ σουτ του Ραντζέλοβιτς έξω από την περιοχή, έδιωξε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας. Τέλος στο 88΄ δυνατό σουτ του Γκερέρο εξουδετέρωσε και πάλι ο Στεφανάκος.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Μεριά

Καλαμάτα (Βούζας): Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Τόλι, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (64΄ Ζαχαρόπουλος), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71΄ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (66΄ Κουιρουκίδης).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν, Κούτρης, Σισέ, Παπαδόπουλος (64΄ Μάρκοβιτς), Μεριά, Γκασπάρ, Μπενζιά (80΄ Μπέλιτς), Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73΄ Ξενιτίδης), Γκερέρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ